600 euro lenenSnel geld nodig? Dan kan een mini krediet uitkomst bieden. Een mini krediet is een spoedlening waarbij het geld al na tien minuten vanaf de aanvraag beschikbaar is op de bankrekening. Op deze manier kan er direct gebruik gemaakt worden van het geld en kan bijvoorbeeld een nieuwe televisie of wasmachine worden aangeschaft, terwijl dit eerst onmogelijk leek.

Zeker in het geval van een kapotte wasmachine is het fijn dat er gekozen kan worden voor een spoedlening, waarbij het geld meteen beschikbaar is. Bij een mini krediet is het niet nodig eerst allerlei uitgebreide procedures en controles te doorlopen. Daarnaast hoeft niet de volledige financiële situatie op tafel gelegd te worden. Een mini krediet doet wat voor een spoedlening belangrijk is. Snel na de aanvraag is het geld beschikbaar en na de looptijd (doorgaans 15 of 30 dagen) dient de spoedlening te zijn afgelost en is het daarmee voorbij.

Het grote voordeel van zo’n mini krediet is dus snelheid, maar dit valt dan ook terug te zien in de prijs. Een mini krediet kan zomaar zo’n 25% rente berekenen door middel van de hoge afsluit- of administratiekosten. Aan de andere kant is het natuurlijk wel erg prettig om direct te kunnen genieten van een nieuwe televisie of, belangrijker, direct weer verder te kunnen met de was en niet eerst te hoeven wachten totdat het salaris aan het eind van de maand is gestort.