geen bkr

Minilening zonder BKR

Een minilening of minikrediet is af te sluiten zonder BKR registratie. Hierdoor kan iedereen een minilening afsluiten bij een van de bedrijven zoals cashbob, saldo dipje of minilening.nl.

BKR zorgt er voor dat mensen geen duizenden euro’s kunnen lenen wanneer zij dit waarschijnlijk niet terug kunnen betalen. Bij een minilening wordt er vanuit gegaan dat dit een voorschot is op het loon. Het is een kleine lening wat maar voor 14 of 28 dagen wordt geleend. Wanneer het loon op de rekening staat kan de kleine lening terug betaald worden.

Een minilening wordt niet gezien als een echte lening. Wanneer het te lenen bedrag onder de 1000 euro blijft hoeft er volgens de nederlandse wet geen BKR controle gedaan te worden. Om er toch zeker van te zijn dat mensen niet in problemen komen hebben de krediet verstrekkers een eigen controle. Ook is het niet mogelijk om meerdere minileningen te gelijk te hebben.

Op deze manier kan iedereen een lening afsluiten zonder en zelfs ondanks een BKR registratie en toch veilig lenen.cashbob